De algemene opvatting omtrent de gezondheidsproblematiek is dat deze een logisch gevolg zouden zijn van de welvaart; ‘we eten teveel omdat voedsel ruim voor handen is’.Ik zeg u, dat de gezondheidsproblemen in essentie voortkomen uit het feit dat we juist te weinig eten, dat wil zeggen, te weinig van het goede en daardoor teveel eten van het niet-goede.

Als we voldoende nadruk zouden leggen op een goed ontbijt, een uitgebreide lunch en een overheerlijke warme maaltijd, waarbij gekozen wordt voor verzorgende voeding, ons lichaam gevoed is en enerzijds vitaliteit en gezondheid kan weerspiegelen, maar anderzijds ook verzadiging geeft en ons weerhoudt van snoep- en snackgedrag tussendoor.

Als u dan ook nog eens ontdekt hoe u maaltijden kunt opbouwen, zodanig dat deze uw vetafbouw maximaal ondersteunt, heeft u de basis voor een gezond leven met een goed gewicht. Het enige wat u moet doen is, tijd reserveren voor de verzorging van goede maaltijden. Niet dat u dagelijks uren in de keuken moet staan, maar de maaltijdverzorging moet een vast agendapunt worden. Ik weet dat dit heden ten dage minder gebruikelijk is, maar het vormt een onmisbaar onderdeel van een gezonde leefstijl waar zo velen naar op zoek zijn.

Wilt u meer weten over het voedingsdeskundig advies van ICL of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan nu contact met ons op via telefoonnummmer 043-3030040 of per mail via info@iclimburg.nl.

   

Kijk nu het filmpje van VIVOB praktijken: