Fysiotherapie

ICL en ICM-fysio staan voor u klaar als u fysiotherapie nodig heeft. U kunt bij ons terecht voor reguliere fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, kinderbekkenfysiotherapie, manuele therapie, medical taping concept, psychosomatiek, bedrijfsfysiotherapie en beweegprogramma's voor mensen met COPD en/of diabetes.

U kunt ons bezoeken op meerdere locaties:

ICL fysio vestiging Maastricht

Leidenlaan 14, 6229 EZ Maastricht

  

ICL fysio vestiging Parkstad

Akerstraat 108, 6417 BN Heerlen

 

ICM fysio

Vezeldonk 19, 6218 GP Maastricht

    

DIT fysiotherapie

Breusterstraat 14, 6245 EJ Eijsden

      

Neem contact met ons op via:

t: 043 - 347 35 55 of e: info@icmfysio.nl 

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist terecht en u kunt meteen aan uw herstel gaan werken. Voor iedereen is er wel een specialist: of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk, specifieke fysieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie.

Voor kinderbekkenfysiotherapie en klachten die in aanmerking komen voor een chronische indicatie heeft u wel een verwijsbrief van uw arts nodig. Voor alle overige klachten kunt U bij ons een afspraak maken zonder verwijsbrief van de arts. Middels een zogenaamde screening bepalen we of uw klachten 'pluis' of 'niet-pluis' vinden. 

Herkennen we het klachtenbeeld en het verloop van de problemen, dan kunnen we verder aan de slag met een uitgebreid onderzoek, om te komen tot een behandelplan. Dit bespreken we altijd samen met u als patiënt.

Komen we na de screening tot de conclusie dat uw klachten niet herkend worden en 'niet-pluis' zijn, dan adviseren we u om toch een afspraak met uw arts te maken voor verder advies. Mogelijk dat u daarna toch bij ons terugkomt, maar dan met een verwijsbrief.

Volgens de afspraken die we hierover gemaakt hebben, krijgt uw huisarts bericht van uw bezoek aan ons en van onze conclusie. Belangrijk is, dat de huisarts alleen geïnformeerd wordt als u als patiënt hier toestemming voor geeft.