Bij ICL kunnen mensen met een AG (arbeidsongeschiktheidsuitkering), waaronder WIA-, WGA-, WAO-, Wajong-  of WAZ-uitkering of een ZW, (ziektewetuitkering), terecht via UWV voor het 'Naar werk' programma.

 

Naar werk

Onder de re-integratiedienst 'Naar werk' vallen alle re-integratiediensten die nodig zijn om jou als deelnemer het werk te laten hervatten. 

     

Doel

Alle re-integratieactiviteiten die nodig zijn binnen het traject 'Naar werk' om jou het feitelijk werk te laten hervatten en vervolgens aan het werk te houden.

Traject 'Naar werk'

Het traject 'naar werk' bestaat uit het solliciteren, netwerken en het profileren op de arbeidsmarkt. Als je via het UWV een 'Naar werk' traject aangeboden krijgt bij ICL kun je op intensieve persoonlijke begeleiding rekenen. Eén vaste re-integratiebegeleider met veel ervaring, kennis over en van de regio die jou zal helpen bij het vinden van je nieuwe baan.

Van belang is dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd. Er gedurende het traject goed naar elkaar geluisterd wordt, waardoor inzicht in je persoonlijke situatie wordt gegeven. Samen doelen beschrijven en bijstellen daar waar nodig is. Ondersteuning wordt geboden bij het inventariseren naar nieuwe mogelijkheden binnen de arbeidsmarkt.

Samen met je persoonlijke coach ga je je eigen wensen, behoeften, mogelijkheden, verwachtingen, kansen en belemmeringen in kaart brengen. Een re-integratieplan 'Naar werk' wordt opgesteld. Dit plan kan worden gecombineerd met vrijwilligerswerk of werkervaringsplekken om jou je zelfvertrouwen in de arbeidsmarkt terug te geven. Aansluitend wordt een arbeidsmarktanalyse uitgevoerd. Aan de hand van deze analyse ga je samen, maar ook alleen, op zoek naar passende vacatures. Je krijgt geleerd hoe je op een adequate wijze kunt gaan solliciteren. Hiervoor zetten wij trainingen in om je de benodigde vaardigheden aan te leren. Denk hierbij aan het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een goed CV, het plaatsen van je CV op websites en andere sociale media kanalen (waaronder www.werk.nl), het leren benaderen van potentiële werkgevers en het verbeteren van de verbale en non-verbale presentatievaardigheden.

    

Voortgangsgesprekken met je persoonlijk begeleider vinden plaats op één

van de ICL-locaties, bij jou thuis of in een publieke omgeving. Wat jij prettig vindt, daar houden wij rekening mee.

Bij ons kun je rekenen op:

- een vrijblijvend kennismakingsgesprek;

- persoonlijke individuele begeleiding;

- één vaste re-integratiebegeleider;

- een traject waarbij rekening gehouden wordt met jouw wensen, behoeften,

mogelijkheden;

- inzicht in jouw unieke kwaliteiten, vertaald naar passend werk;

- begeleiding door een senior re-integratiecoach met veel ervaring en

kennis m.b.t. de regio;

- een uitgebreid werkgeversnetwerk dat door ICL wordt ingezet en

gericht zoeken naar passend werk, individueel en op maat.

    

Tot ziens bij ICL!

Wil jij meer informatie over het 'Naar werk' traject of wil je eens op een oriënterend vrijblijvend gesprek bij ons komen? Dat kan! Je kunt contact met ons opnemen via info@iclimburg.nl of via 043-3030040.