Bij ICL geloven wij dat een probleem nooit op zichzelf staat. Het is daarom ook voor ons concept belangrijk om verschillende disciplines in huis te hebben. Henk Guffens is onze budgetbegeleider! Henk biedt een helpende hand, samen op weg naar resultaat!

                                                                                          

Budgetbegeleiding kan worden ingezet wanneer iemand problemen heeft met het onder controle houden van zijn/haar financiële situatie. Het doel van deze begeleiding is het leren omgaan met inkomsten en uitgaven. Bij budgetbegeleiding draait het erom dat je zelf je budget beheert, maar onder de supervisie van een budgetbegeleider zoals Henk. Dit betekent dat je zelf je inkomsten ontvangt en verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van de benodigde betalingen. Henk kan in deze helpen bij het opzetten van een budgetplan, het inventariseren van openstaande schulden, het geven van advies en persoonlijke ondersteuning. Middels het plan dat je samen met de budgetbegeleider opstelt kun je je schulden af gaan betalen, omdat binnen het plan aandacht word geweid aan je uitgaven.

Heb jij moeite met het zelfstandig betalen van rekeningen en de verantwoording dragen over je inkomsten, uitgaven en de administratie die hierbij komt kijken? In overleg met de budgetbegeleider kun je dan kiezen voor budgetbeheer. Ook hiervoor kan men terecht bij Henk.

  

                                                                                

                             

       

Bij budgetbegeleiding en budgetbeheer is het beide het geval dat het geen oplossingen biedt voor grote schuldproblemen. Indien dit het geval is kan men terecht bij Henk voor bewindvoering.

      

Meer informatie? Neem contact op met henk viainfo@iclimburg.nl!